Klassiske cheesecake med kiksebund og purerede jordbær, gør kagen ekstra spændende. Pynt kagen med sød creme fraiche og flere jordbær når den har kølet af, og overrask familien med den flottest dessert.
Fremgangsmåde
Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 82 min. + tid til at køle af
KIKSEBUND
Forvarm ovnen til 180 °C. I en mellemstor skål rører du krummer, smeltet smør og sukker sammen. Pres blandingen sammen i bunden, og 2,5 cm op ad siderne i en non-stick springform på cirka 23 cm. Bag indtil bunden er gyldenbrun – omkring 12 minutter. Lad bunden køle helt af på en rist. Skru ovnens temperatur ned til 150 °C.
FYLD OG PYNT
Pyn en halv pakke jordbær, og blend dem til puré i en blender eller food processor. Du skulle gerne have 100 gram puré. Pisk flødeost og sukker sammen med en elektrisk mixer på lav styrke indtil blandingen er helt jævn. Pisk vaniljeekstrakt i. Tilføj æg, et ad gangen, på lav styre, og skrab siderne ned om nødvendigt. Til sidst blander du jordbærpuréen i, og pisker indtil fyldet er jævnt. Hæld fyldet i den afkølede form med kiksebunden, og bag i ovnen i cirka 1 time og 20 min. Tag kagen ud, og lad den køle på risten i 5 min. Pisk creme fraiche og 2 spsk. sukker i en mellemstor skål. Spred creme fraiche-blandingen over kagen i et jævnt lag. Stil kagen tilbage i ovnen, men lad døren stå let åben. Lad kagen køle ned i ovnen i cirka en time, fjern kagen, og lad den køle helt af. Stil kagen på køl indtil den er kold hele vejen igennem (4-6 timer i køleskabet, eller gerne natten over.
De sidste jordbær kan du skære i halve, og arrangere som pynt på toppen af din cheesecake.