Kyllinger og kaniner af jordbær med chokolade
Fremgangsmåde
Forbered dine jordbær
Rens og tør jordbærrene. Store jordbær er bedst til at dyppe. Vær opmærksom på at tørre jordbærrene med et viskestykke eller køkkenrulle. Der må ikke være vand på jordbærrene når du dypper dem i chokoladen. For at opnå det bedste resultat burde dine jordbær være stuetemperatur, så hænger chokoladen bedre ved.
Smelt chokoladen
Det er simpelt at smelte chokolade, men man må alligevel være meget opmærksom. Chokolade kan nemt brænde på, så det er vigtigt at smelte ved lav varme. Vær tålmodig og følg instruktionerne for at få den bedste chokolade til at dyppe i.
Der er to metoder til at smelte chokolade: vandbad eller mikrobølgeovn. Den metode du vælger afhænger af din præference, men du ender med samme resultat.
Vandbad
For at smelte chokoladen over vandbad, skal du placere chokoladen i skål over en gryde med let kogende vand. Dampen fra det kogende vand vil smelte chokoladen jævnt. Lad ikke vand fra gryden komme op i chokoladen, da det vil forårsage klumper og gøre chokoladen ujævn.
Mikrobølgeovn
Placer den hvide chokolade i en glasskål og indstil mikrobølgeovnen til halv styrke i 1 minut – rør rundt, og fortsæt med at smelte på halv styrke i 30 sekunders intervaller, hvor du rører rundt hver gang indtil chokoladen er smeltet og jævn. Tiden afhænger af mængden af chokolade, men det skulle ikke tage mere end et par minutter.
Dyppelse og dekoration
Læg et stykke vokspapir, bagepapir eller sølvpapir på en bageplade.
Fordel chokoladen i to mindre skåle. Tilføj 8 dråber af gul madfarve til den ene af skålene, og rør godt rundt til farven er fordelt. Tilføj mere gul farve hvis du ønsker en mere markant gul farve til dine kyllinger.
Hvordan laves kyllingerne
Hold dine jordbær i deres grønne top, og dyp dem i den gule chokolade, drej rundt indtil bærret er dækket. Vi foreslår at du dækker bærrene ¾, og lader en smule af jordbærret være synligt. Ryst forsigtigt overskydende chokolade af. Indsæt et sugerør i jordbærrets spids og placer det med den grønne top ned ad på bagepladen. Når chokoladen er næsten stiv, tilføjer du øjne, næb og en lille fjerdekoration med glasur eller kagedekoration. Hvis du har problemer med at få øjnene til at sidde fast, kan du varme chokolade en smule op igen, og bruge en tandstik til at dryppe lidt varm chokolade på øjnene som lim.
Hvordan laves kaninerne
Hold dine jordbær i den grønne top, og dyp dem i den hvide chokolade. Drej rundt indtil bærret er dækket. Vi foreslår at du dækker bærrene ¾, og lader en smule af jordbærret være synligt. Brug din træpind til at skære en slids på hver side af dit jordbær til mandel-ørene. Indsæt forsigtigt to skiver mandel i slidserne, og skub dem lidt ned så de sidder fast. Dyp bærret i chokoladen igen, og vær opmærksom på at dække mandlerne. Ryst forsigtigt det overskydende chokolade af. Indsæt et sugerør i jordbærrets spids og placer det med den grønne top ned ad på bagepladen. Når chokoladen er næsten stiv, tilføjer du øjne, næse, knurhår og pink ører med glasur. Hvis du har problemer med at få øjnene til at sidde fast, kan du varme chokoladen en smule op igen, og bruge en tandstik til at dryppe lidt varm chokolade på øjnene som lim. Umiddelbart herefter skal du placere kokos på bagsiden af jordbærret for at forme kaninens hale. Hvis din chokolade bliver for tyk, kan du smelte den en smule igen, men vær opmærksom på ikke at varme den for meget op i mikrobølgeovnen.
Når du er færdig med at dyppe og dekorere dine bær, sætter du pladen i køleskabet i 15-30 minutter. Hvis de køles ned længere end en times tid, kan der opstå kondens.
Jordbær dyppet i chokolade er bedst samme dag de er lavet. Chokoladen holder sig ved stuetemperatur i omtrent to timer, afhængig af temperaturen hvor de bliver serveret. Hvis du skal gemme dine bær natten over, kan du sætte dem i køleskabet, og lade dem stå ved stuetemperatur i 30 minutter før du serverer dem.