Prøv denne farverige og lækre pizza-opskrift med frisk frugt fra Driscoll’s som et sjovt og sundt alternativ til dessert eller som en snack!
Fremgangsmåde
Citronsmåkage bund
Dæk en bageplade med pergamentpapir og sæt en rund Ø 26 cm perforeret, bundløs tærteform ovenpå. Smør bunden og siderne af ringformen.
Brug en food processor - læg mel, sukker og salt i skålen. Kør rundt et par gange. Spred de frosne smørstykker i melblandingen. Kør rundt så smørret deles groft i små stykker. Rør æggeblommerne ud i en lille skål med en gaffel og tilsæt det til arbejdsskålen i små portioner – kør rundt ved hver tilsat portion. Tilsæt reven citronskal og rør med længere intervaller indtil dejen danner en fast masse og klumperne ikke længer har kugleform. Når dejen hænger sammen, er den klar til at du kan lægge mellemstore stykker af den i den smurte tærteform. Forbind stykkerne ved at trykke dem fast sammen. Tykkelsen af dejen skal være ca. 1,5 cm. Sæt tærten i køleskabet i 2 timer eller natten over.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Tag tærten ud af køleskabet og perforer bunden med en gaffel. Tryk et overdimensioneret stykke smurt folie mod bunden og fyld formen op med tørrede ris eller bønner. Bages i 15 minutter. Fjern forsigtigt folien og ris-/bønnevægten, og tryk bunden let ned med bagsiden af en ske, hvis den er hævet op. Bages i 5 - 7 minutter mere eller indtil bunden er gyldenbrun. Lad bunden afkøle i formen ved stuetemperatur inden brug.
Rens jordbærrene og skær et lille stykke af hver side af jordbærrene, du skal ikke bruge disse stykker. Skær hvert jordbær i 0,5 cm tykke skiver og sæt dem til side.
Fjern forsigtigt bunden fra ringformen over på dit serveringsfad.
Montering af toppings
Spred lemon curd ovenpå bunden ud til kanten. Nu er det tid til at have det sjovt at arrangere jordbær, brombær, blåbær og hindbær i koncentriske cirkler.
Arbejd fra kanten af bunden i rækker. Begynder med jordbær og brombær. Så blåbær og hindbær og slut med jordbær og hindbær.
Køl pizzaen indtil du er klar til at servere. Det er nemmest at udskære pizzaen med en fintakket kniv.