De lækre sort/hvide jordbær med chokolade fra Driscoll’s er en sød og frisk klassiker med et nyt twist!
Fremgangsmåde
FREMGANGSMÅDE
- LÆG bagepapir, vokspapir eller sølvpapir i bunden af en bageplade.
- RENS jordbærrene.
- TØR jordbærrene grundigt med et blødt viskestykke.
- LÆG jordbærrene til side.
Smelte chokolade: På komfuret
- FYLD en mellemstor kasserolle med vand.
- BRING vandet i kog, så det simrer en smule.
- LÆG chokolade i en skål af glas eller metal, som er større end kasserollen.
- PLACER skålen ovenpå kasserollen, så du skaber et vandbad.
- LAD vandet simre ved lav varme, så dampen når bunden af skålen ovenpå.
- RØR konstant og forsigtigt rundt i chokoladen så den smelter jævnt.
Smelte chokolade: I mikrobølgeovnen
- PLACER chokolade i en glasskål.
- TILBERED ved medium styrke i 30 sekunder.
- RØR rundt i chokoladen.
- TILBERED ved medium styrke i 15 sekunder.
- RØR rundt i chokoladen.
- TILBERED ved medium styrke i 10 sekunder.
- RØR rundt i chokoladen.
- FORTSÆT med at varme chokoladen op i korte intervaller mens du rører rundt imellem hver gang indtil chokoladen er smeltet jævnt.
Dyp bærrene
- HOLD et jordbær i de grønne blade.
- DYP jordbærret helt ned i den smeltede chokolade.
- DREJ rundt indtil jordbærret er dækket jævnt.
- LØFT forsigtigt jordbærret op af chokoladen.
- RYST bærret forsigtigt for at fjerne overskydende chokolade.
- PLACER bærret på et stykke bagepapir.
- GENTAG med resten af jordbærrene.
- AFKØL bærrene i køleskabet i 15-30 minutter eller indtil chokoladen har sat sig.
- SERVER inden for 8 timer eller opbevar i køleskabet i op til 2 dage.
- LAD bærrene varme op til stuetemperatur cirka 30 minutter før du serverer dem.
- DUP bærrene med køkkenrulle for at fjerne kondensation.
Dekorer med hvid chokolade
- DYP jordbærrene i chokolade som forklaret ovenfor.
- LAD chokoladen sætte sig.
- FYLD en sprøjtepose eller plastikpose med smeltet hvid chokolade.
- PYNT jordbærrene med prikker eller bølger af den hvide chokolade.
- ELLER DYP en tandstik eller lignende i den smeltede hvide chokolade og DRYP den udover dine jordbær.
- ELLER DYP jordbær i hvid chokolade, og LAD chokoladen sætte sig. DYP DEREFTER jordbærrene halvvejs i smeltet mørk chokolade.
Marmoreret dekoration
- SMELT chokoladen som ovenfor.
- SMELT den hvide chokolade som ovenfor.
- BLAND 2-3 Spk. smeltet hvid chokolade i den mørke chokolade.
- HVIRL chokoladen let rundt med en tandstik eller lignende. Rør ikke for meget rundt.
- HOLD et bær i de grønne blade.
- DYP jordbærret direkte ned i chokoladen, så det dækkes helt op til stilken.
- LØFT forsigtigt bærret fri fra chokoladen mens du DREJER DET RUNDT for at skabe et marmoreret udseende.
- RYST forsigtigt jordbærret for at fjerne overskydende chokolade.
- LÆG bærret på den forberedte bageplade.
Spindelvævsdekoration
- DYP jordbærret i chokoladen som ovenfor.
- LAD chokoladen sætte sig.
- FYLD en sprøjtepose eller plastikpose med smeltet hvid chokolade.
- SPRØJT tynde linjer af hvid chokolade omkring jordbærret, OG LAD den hvide chokolade sætte sig.
- ELLER TRÆK hvid chokolade opad mod stilken ved at bruge en tandstik eller lignende.
- TRÆK hvid chokolade nedad mod jordbærrets spids ved at bruge en tandstik eller lignende.